O nama

_

Udruga osoba s invaliditetom Grubišno Polje je nestranačka, nevladina, samostalna i neovisna, neprofitna i humanitarna organizacija osnovana radi promicanja zajedničkih zdravstvenih, socijalnih, društvenih, humanitarnih, edukacijskih, sportsko-rekreacijskih i drugih interesa svojih članova, bez namjere stjecanja dobiti.

Udrugu čine slobodno i dobrovoljno udružene osobe s invaliditetom, osobe s intelektualnim teškoćama, djeca s teškoćama u razvoju, mladi s teškoćama u razvoju, odrasle osobe i djeca oboljela od kroničnih i malignih bolesti te druge fizičke i pravne osobe voljne da organizirano potiču mjere i akcije za unapređenje zdravstvenog, socijalnog i društvenog položaja osoba s invaliditetom, osoba s intelektualnim teškoćama i osoba oboljelih od kroničnih i malignih bolesti.

Udruga osoba s invaliditetom (skraćeno: UOSIGP) osnovana je u listopadu 2013. godine i od tada aktivno djeluje na području grada Grubišnog Polja. U prostorijama Udruge svakodnevno pružamo potrebne informacije članovima i organiziramo različite aktivnosti. Temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme trenutno zapošljavamo 19 osoba. Također imamo 14 volontera.

U relativno kratkom razdoblju djelovanja UOSIGP je razvila suradnju i partnerstva u javnom i civilnom sektoru i postala prepoznatljiva po pružanju pomoći i zalaganju za ranjive skupine u lokalnoj zajednici. Do sada smo uspješno proveli preko 20 projekata financiranih od strane: Zaklade Zamah, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Grubišnog Polja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zaklade Hrvatska za djecu i ESF-a.
U 2016. godini UOSIGP dobitnica je javnog priznanja ″Plaketa 4. studeni 1991.″ od Grada Grubišnoga Polja za poseban doprinos poboljšanju uvjeta življenja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici.

″Zahvalnicu za doprinos unapređenju kvalitete življenja osoba s invaliditetom″ primili smo od SOIH-a 2017. godine,
a u 2018. godini uručena nam je ″Medalja Bjelovarsko-bilogorske županije″ za izuzetan doprinos u demokratskom usmjerenju i promicanju ugleda Bjelovarsko-bilogorske županije.

Total Page Visits: 1855 - Today Page Visits: 3