Glazbena radionica – Put oko svijeta


U četvrtak 02.05.2019. održali smo redovnu glazbenu radionicu u sklopu projekta „Život kroz pjesmu“ financiran od Zaklade „Hrvatska za djecu“ no ovaj puta u prirodi.
Naši mladi zaposlenici i volonteri pripremili su i predstavili djeci polaznicima radionice neke zemlje svijeta: Italiju, Grčku, Meksiko te Afrički kontinent. Tako su se djeca upoznala sa kulturom, načinom života i glazbom navedenih zemalja.

Hrvatske navijačice (volonterka Neda Soldan i izvoditeljica Lorena Bardić) predstavivši prvo hrvatsku kulturu, glazbu i sport uputile su se s mladim navijačicama i navijačima (svim prisutnim polaznicima glazbene radionice) na put oko svijeta.

U Italiji ih je dočekao Luigi (volonter Stjepan Marinčić) s harmonikom te je uz svirku i predstavljanje instrumenata polaznicima pobliže dočarao talijansku kulturu.
U Grčkoj su doček priredile Hera i Afrodita (volonterke Andrea Kiša i Ana – Marija Mićak) koje su uz sirtaki i tradicionalnu Grčku glazbu pričale o povijesti, ali i šminkale zainteresirane polaznike.

Na starom Afričkom kontinentu polaznicima se predstavio Kokokuku (učitelj Matija Novak) kojemu su afričke životinje sakrile bongose. Djeca su ih pronašla a stanovnik afričkog plemena zauzvrat ih je naučio svirati.

Darios (učitelj Dario Kolarić) na gitari je uz pjesmu predstavio meksičku kulturu, povijest i glazbu, a polaznike je najviše intrigiralo mnoštvo kukuruza.
Polaznicima radionice ovo je bila prvo takvo zabavno-edukativno iskustvo, a posebno su oduševljeni što se radionica održala u prirodi.

Novosti

Komentari su onemoguceni