Održana konferencija projekta Zaželi

Projekt "Zaželi" UOSIGP

Predsjednik UOSIGP i radnice projekta “Zaželi”

U četvrtak 16.5.2019. godine, u sali za sastanke zgrade Otkos 10, s početkom u 10:00 sati održana je konferencija na kojoj je predstavljen projekt “Zaželi”, koji je odobren u okviru trajno otvorenog poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.374.919,75 kn i financiran je sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu. Na provedbi projekta “Zaželi” zaposleno je 7 osoba na puno radno vrijeme.

Konferenciju je otvorila Ines Vodvarka koordinatorica projekta, nazočne je pozdravio i Stjepan Bardić predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje, a zatim je kroz kratku prezentaciju projekt “Zaželi” predstavila Alenka Soldan, voditeljica projekta. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti te ujedno potaknuti socijalnu uključenost osoba u nepovoljnom položaju i povećati im razinu kvalitete života. Trenutno je kroz projekt obuhvaćen 21 korisnik, kojemu se pomaže kroz različite oblike pomoći, poput pomoći u kućanskim poslovima, u održavanju higijene, nabavi namirnica i lijekova, obavljanju administrativnih poslova… Zaposlene žene će u sklopu projekta proći dodatne edukacije i programe obrazovanja za odrasle osobe kako bi unaprijedile svoje znanja i vještine te postale konkurentnije na tržištu rada.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar, Centar za socijalnu skrb Grubišno Polje i Grad Grubišno Polje.

Na konferenciji nazočnima se obratio gospodin Nenad Martinovski, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Bjelovar, te je naglasio važnost projekta “Zaželi” na ovom području u smislu zapošljavanja i to naročito zapošljavanja teže zapošljivih žena. Ispred Centra za socijalnu skrb obratila se gospođica Sabina Svat, ravnateljica Centra, koja je naglasila važnost suradnje u unapređenju pružanja usluga potpore i pomoći osobama u nepovoljnom položaju na području grada Grubišnog Polja.

Svima koji su se odazvali pozivu zahvaljujemo na dolasku te se nadamo uspješnoj budućoj suradnji.

Dodatne informacije o projektu Zaželi možete pronaći ovdje.

Projekt "Zaželi" UOSIGP

Nenad Martinovski, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Bjelovar

Projekt "Zaželi" UOSIGP

Sabina Svat, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Grubišno Polje

 

Projekt "Zaželi" UOSIGP

Predstavljanje projekta “Zaželi”

 

Projekt "Zaželi" UOSIGP

Predstavljanje projekta “Zaželi”

Novosti

Komentari su onemoguceni